Elämä on pieniä kuolemia ja uusia alkuja

Hups! Ja heipä hei, pitkästä aikaa!

 

Olen lopettelemassa tätä sivustoa ja huomasin, että jäähyväisiä olen kirjoitellut jo vuonna 2017! Julkaisen nyt kirjoituksen, joka oli jäänyt roikkumaan. Ehkä en sitten kuitenkaan ollut valmis päästämään irti – tai sitten olin vain saamaton. Kuka tietää!

 

Alkuperäiseen tekstiini lisäyksenä täytyy mainita vielä uusin sivustoni, Karisma Coaching by Johanna Koivu. Kuvailen sivustoani näin:

 

Elämä on nyt. Miksi et siis tekisi tästä hetkestä sellaisen, että sinun ei tarvitsisi elää tulevaisuudessa tai menneisyydessä? Minä autan sinua tekemään tästä hetkestä parhaan mahdollisen. Tehdään sinusta paras versio itsestäsi! Tämä sivusto on sinulle, joka olet valmis ottamaan vastuun elämästäsi ja antamaan itsellesi luvan loistaa.

 

Tervetuloa siis tutustumaan, jos kaipaat inspiraatiota mielen hyvinvointiin liittyen tai vaikkapa esiintymisjännityksen lieventämiseksi. Lisäksi avaan syksyllä 2021 Karismakoulu Masterclass Eroon esiintymisjännityksestä -verkkokurssin, jonne otetaan ennakkoilmoittautumisia vastaan Early Bird -hinnalla.

 

 

Tässä siis alkuperäinen jäähyväisviesti:

 

Paljon on ehtinyt tapahtua siitä, kun olen tänne viimeksi kirjoitellut! Katsoin, että viimeisin blogikirjoitukseni on kesältä 2016, ajalta, kun valmistuin tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaajaksi. Fiilistelin antoisaa koulutustani ja uusia, opittuja taitoja. Ja tietysti kesää, joka tällä hetkellä on valitettavasti muisto vain!

 

Elämäntilanne oli silloin aika erilainen kuin juuri nyt.

 

Mitä kaikkea onkaan ehtinyt tapahtua?

 

Olin Kotilieden lifestyle-bloggarina, ohjasin vapaan tanssin ryhmiä, opetin viulunsoittoa, esiinnyin häissä ja soitin viimeisen keikkani Elonkerjuussa.

 

Oli todella iso elämänmuutos lopettaa keikkailu 16 vuoden bändielämän jälkeen. Bussi oli kotini ja ihmiset ympärillä toinen perheeni. Viimeinen keikka oli hyvin haikea ja vähän jopa pelkäsin sitä etukäteen, kuinka reagoisin. Kävin tunnissa läpi laajan tunteiden kirjon ja se oli lopulta hyvin puhdistavaa. Samalla mietin, katsonko viimeistä kertaa näitä ihmisiä yleisössä ja kuinka tulisin pärjäämään ilman hyvän keikan euforiaa ja keikkakicksejä.

 

Vauhtiajojen keikan jälkeen sulattelin kuluneita vuosia ja kaikkea sitä, mitä niihin oli mahtunut. Kirjoitin Lapin rundiin liittyvän keikkamuiston ja varmasti muistoja tipahtelee ajan kanssa lisääkin.

 

Päätin, etten ryntäisi suin päin mihinkään uuteen vaan kerrankin elämässäni antaisin rauhassa aikaa asioille tapahtua. Päätin heittäytyä elämän vietäväksi ja päästää irti vanhasta ja opetella luottamaan. Niin, LUOTTAMAAN että elämä kantaa.

 

Mitä kaikkea sitten tein? Pidin matalaa profiilia julkisuuden suhteen, vietin aikaa luonnossa ja ystävien seurassa, enkä kaivannut parrasvaloihin tai julkisiin tilaisuuksiin. Se teki erittäin hyvää. Moni asia elämässä muuttui ja asettui uomiinsa. Niin sitten lopulta kävikin, että vuosi sitten uusi työmahdollisuus ilmaantui eteeni. Syntyi hyvinvointikanava Koivu.tv.

 

Ja tässä sitä nyt ollaan. Uuden inspiraation edessä.

 

Uusia haasteita ilmaantuu päivittäin. Tänään julkaisimme aivan uudenlaisen aluevaltauksen, KoivuPodcastin. Olen itse äänikirjojen ja kuunnelmien suuri fani. Podcastien kulutus onkin noussut huimasti viime aikoina ja ymmärrän kyllä, miksi. Arkinen aherruskin tuntuu mukavalta, kun samalla voi viihdyttää tai sivistää itseään. Tiedän jo, mitä aion kuunnella viime hetken joulusiivousta tehdessäni 🙂 Suosittelen sinulle työmatkasi iloksi tai lenkkiseuraksi sotaveteraani Ola Miettisen Suomi 100 -henkistä Podcastia, siinä vasta karismaattinen tarinankertoja.

 

Kiitos sinulle, kun olet pysynyt matkassani! <3 Jos haluat kuulla lisää uutisiani jatkossakin, sinun kannattaa kirjautua KoivuTV:n sähköpostilistallemme ja seurata somekanaviamme. Jatketaan yhteistä matkaa jatkossakin!

Siihen asti, voi hyvin! <3 <3 <3

Johanna

Uusia tuulia ja auringonsiltaa!

Heippa rakkaat blogini lukijat!

Uusia, kivoja juttuja on tapahtunut ja vielä tulossa. Aloitin tänään virallisesti Kotilieden hyvän olon bloggarina 🙂 Olen tästä uudesta työtilaisuudesta hyvin innoissani! Päivitystahti nopeutuu ja sisältökin laajenee Voi Hyvin-lehden ajoilta. Voit kurkata lisää ajatuksiani tämä uuden työn aloittamisen kynnyksellä.

Aiheesta on tulossa myös juttua heinäkuun Kotilieteen. Julkaisupäivä on 7.7. Otimme Lauttasaaren kärjessä ihania kuvia ja näitä on sitten nähtävissä sekä blogissa että tulevassa lehtijutussa. Stay tuned!!

Uusia tuulia ja auringonsiltaaValmistuin myös tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaajaksi. Vietin todella antoisan – mutta myös henkisesti hyvin vaativan – vuoden osaavien ja ihanien ihmisten seurassa. Olen oppinut kehotietoisuuden lisäämisestä, rentoutumisen merkityksestä, hermoston tasapainottamisesta, lapsuuden vuorovaikutussuhteiden merkityksestä, käyttäytymismalleista, you name it! Ja tietysti siitä ryhmäohjaamisesta, mutta sehän minulle olikin jo tuttu alue draamaopetuksen ja esiintymistaidon valmennuksen puolelta. Pää on täynnä hyviä oppeja, keho on rauhallisempi ja jalat tukevammin maassa kuin ennen.

 

Auringonsiltaa-blogissani lisää myös näistä ajatuksistani. Ai niin, ja jos olette kiinnostuneita, niin voidaan miettiä yhteistä kokeilutuntia tai vaikkapa ryhmän perustamista 🙂

Voitte tilata blogin sähköpostiinne, niin saatte heti uusimmat ja kuumimmat päivitykset 😀 Olisi myös kiva, jos kommentoisitte ja jakaisitte kirjoituksiani, niin tulisi lentävä lähtö ja hyvä nousu! Kiitos <3 <3

Pääkuva: Heikki Mahlamäki

Salainen aseeni

045

Viulistilla sitä on kaikenlaista kremppaa. Niskani on soittamisesta kroonisesti kipeä, häntäluu murtunut lapsuuden pulkkamäessä, polvet yli-innokkaana Capoeira-harrastajana rikottu Lontoossa ja nilkkojen nivelsiteet runnottu moneen kertaan. Voin sanoa, että on tullut kokeiltua jos jonkinlaista hierontaa, manipulaatiota ja itsehoitomenetelmää. Kaikkien näiden vuosien etsinnän jälkeen olen vihdoin löytänyt toimivan hoidon ja aion nyt paljastaa tämän teille! Salaisuuteni on suhteellisen tuore menetelmä nimeltään Myfascia, jossa käsitellään fascioita eli lihaskalvoja. Nämä sidekudokset muodostavat koko kehon kattavan verkoston ja ne ikäänkuin liittävät kehomme kasaan antaen sille muodon.

Löysin tämän menetelmän pilatesohjaajatuttavani kautta. Hän esitteli minut Tuulia Luomalalle Hämeenlinnassa Verkatehtaan keikan jälkeen. Tarkkaa vuotta en muista, tämä tapahtui ehkä pari vuotta ennen bändin hajoamista. Tuulia tuli pukuhuoneeseeni, käsitteli puolessa tunnissa niskan ja purentalihakset. Ja halleluja!! Muistan vieläkin tuon tunteen hoidon jälkeen. Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni niskani tuntui vapaalta ja pääni kevyeltä. Purentalihasten rentoutuksen myötä leukaperissäni ollut kevyt turvotus-jota en aiemmin edes tiennyt olevan- oli poissa. Katsokaa, niskani on vapaa, huusin valaistuneena bäkkärillä pyörineille jätkille.

046

On jännittävää, kuinka jokin kolotus voi poistua käsittelemällä jotain ihan muuta kehon kohtaa. Viimeksi käydessäni Tampereella hoidossa, Karoliina Mustamo käsitteli pohkeen ja jalkaterän lihaksia, jänteitä ja kalvorakenteita. Nilkkojen linjaus parani ja pronaatio helpotti. Ja kas kummaa, nilkkojen asennon suoristuttua helpotti jännitys myös lantiossa ja niskassa. Tässä oiva todiste siitä, kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen.

 

Lähtötilanne. Vasemman jalan pronaatio.

Lähtötilanne. Vasemman jalan pronaatio.

 

Vasen nilkka on suoristunut käsittelyn jälkeen.

Vasen nilkka on suoristunut käsittelyn jälkeen.

Lihashuollon ja liikunnan lisäksi tärkeää on huolehtia myös mielen ja ruumiin ravitsemisesta. Olen jo vuosia pitänyt kiinni tavasta mennä yksin metsään kävelemään, kun palaan kiertueelta. Levottomuuteen taipuvaisena ihmisenä kaipaan vahvaa maadoitusta ja luonnossa oleilu sopii tähän tarkotukseen hyvin. Rakastan myös luonnonvesissä uimista kesät talvet. (Tämä ei taitanut olla uusi uutinen ainakaan kovin monelle teistä :D)

Lisäksi se, mitä syön, on tärkeässä roolissa jaksamiseni kannalta. Ruoka-aineallergiat rajoittavat ruokailuani aika lailla. Lisäksi olen kova syömään ja tarvitsen vähintään kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Keikkareissuilla tämä on erityisen haasteellista. Siksi pakkaan eväät yleensä joka paikkaan. Olen nyssyköiden kuningatar, oikea Kassi-Alma!

Lisälukemista hyvän oloni aakkosista löydät näpäyttämällä tätä linkkiä.

ab

Ja jos kiinnostuit Fascia-hoidosta, niin klikkaa itsesi MyFascian sivuille!

keikka3

Hyviä vointeja ja ihanaa viikonloppua!

❤️❤️❤️

Johanna

Voit seurata mua instassa ja facebookissa:

@johannakoivu

Johanna Koivu official

Joulu se tulla jolkottaa!

Joulu se tulla jolkottaa! Kylläpäs nopeasti kului tämä loppuvuosi. Ajattelin, että keikkatauon alettua tulisi liika vapaa-aikaa, mutta toisin kävi! Huitelen sinne tänne ja koko ajan tuntuu olevan kiire, huh.

********************************************************

Sellaisia uutisia voisin kertoa, että aloitin syksyllä tanssi- ja liiketerapian opinnot 🙂 Olen monta vuotta haaveillut, että voisin aloittaa nämä kiehtovat opinnot ja nyt keikkatauon myötä siihen tuli mahdollisuus. Ja voin sanoa, ettei ole ollut pettymys! Oikein ahmin alan kirjallisuutta ja nautin käytännön harjoituksista. Tästä tulee hyvä lisä repertuaariini teatteri-ilmaisun ja liike-improvisaation opettajana. Nyt vain uusia ryhmiä pystyyn, halukkaat huutakaa hep!!!

Lupaan avata aihetta lisää ensi vuonna ja kertoa oivalluksistani. Niitä niitä nimittäin on tullut – ja paljon!

Lämmintä joulua ja onnekasta uutta vuotta kaikille! Pitäkää toisistanne huolta <3

enkeli

PS. Jos kaipaatte vinkkejä jouluähkyyn, niin niitä on tulossa Voi Hyvin – blogiini 23.12.! Ei kannata missata!

PSS. Tämän blogin tilaus omaan sähköpostiin on ilmeisesti vähän takunnut. Nyt kannattaa yrittää uudestaan, ongelma on kuulemma nyt hoidettu 🙂

(Jouluisen kuvan otti Heikki Mahlamäki. Tämä maisema ja nämä enkelit kuuluvat lapsuusmuistoihini Teuvalla.)

Rattopoikia ja erikoisia keikkatilanteita!

Huh heijaa ja heippis vaan!

Onpas hävyttömän pitkä postaustauko. Olen ollut niin uppoutunut uuteen Voi Hyvin-lehden blogiin, että oma, rakas lapsi on jäänyt ihan heitteille!! No, täällä ollaan taas ja toivottavasti tekin 🙂

Mitä sitten on ollut mielessä? Rakas uintiharrastus tietenkin! Joka päivä en veteen pääse, mutta pyrin ainakin kerran viikossa kastautumiseen. Joskus kylmään veteen upottautuminen tuntuu olevan ainoa tapa saada pään sisäinen keskustelu hiljentymään. Kun veri kohisee aivoissa ja kroppa huuta kylmää, ei voi muuta kuin pysähtyä keskittyä oman kehonsa tuntemuksiin. Läsnäolo ja laadukas hengittäminen ovat taitoja, jotka vastasyntyneetkin osaavat. Missä vaiheessa me aikuiset opimme siitä pois?

Tarvitset pysähtymistä todennäköisesti eniten juuri silloin, kun se tuntuu vaikeimmalta. Tämä on mantrani!

Näin ajattelin asiasta kuukausi sitten. (klikkaa täältä!)

Viimeksi lupailin teille lisää muistoja kuvien muodossa. Voit aloittaa kurkkaamalla, miten majoituin Kuortaneella ja kenen kanssa vietän yöni. Kerron myös, kuinka siellä keikoilla oikein jaksaa. Tähän päivitykseen Vicky muuten kommentoi, että Jallu on paras unilääke, rentouttaa lihakset ja vatsakin toimii. Koko juttu täällä.

Ja vielä pari maistiaista tähän loppuun.

Voikaa hyvin. Kiitos ja anteeksi!

 

Mitäh?!

Mitäh?!

???

Grace

Mitä tapahtuu Gracella jää Gracelle… Paitsi jos Esko Antila pääsee ikuistamaan tilanteen!

Grace1

Näin.

juha

Ja tyylikkäästi loppuun asti. Rattopoika Lagerström.

Palloilua!

Kävin taas läpi viime vuoden kuvasatoa. Tällä kertaa albumissa on muitakin kuin keikkakuvia – muistoja hauskoista tapaamisista ja edesottamuksista.

Mutta ensin viimeiset uutiset. Aloitin Voi Hyvin-lehden ensimmäisenä bloggarina viime viikolla. On todella virkistävää saada uusia haasteita ja katsoa, minne elämä vie!

Täältä voit käydä lukemassa ensimmäisen kirjoitukseni: Hyvän olon sävelet

 

Kuva: Toni Härkönen

Kuva: Toni Härkönen

Kesän kuumimpana päivänä käväisin entisessä kotipitäjässä, Seinäjoella, Possen kuvauksissa. Tehtävänanto oli Zorb-pallokisa tangokadulla. Koska en ollut tätä koskaan kokeillut, en tiennyt, sidottaisiinko minut pallon sisään valjaisiin tai loppuisiko sisältä happi. Duudsonien maineen tuntien varauduin kaikkeen mahdolliseen. Lopulta päädyin soittamaan Hyvät, pahat ja rumat- teemaa viululla ja itse pallo-osuus olikin tosi helppo ja hauska.

posse

Possen suora lähetys tuli eilen, mutta uusinta tulee tänään lauantaina klo 15.30 ja tietysti jakso on myös Katsomossa nähtävissä.

Posse1

Kesällä tuli käytyä myös Iskelmäradiossa vierailulla. Siellä on aina niin mukava käydä, että tarjouduin sinne melkein jopa töihin! Voiko olla turvallisempaa paikkaa maailmassa kuin Hannun ja Emilian kainalo?

14

Tässä kuvassa punotaan uusia juonia Aamuklubille Anna-Marin, Antin ja Mikon kanssa. Eikös näytäkin tehokkaalta toiminnalta?

15

Ai niin, pääsin tutustumaan myös bootsien tekoprosessiin Hyvinkäällä. Suunnittelin viime talvena itse omat esiintymisbootsini ja tässä sovitetaan Bootfactoryn Pekan opastuksella demokenkää jalkaan.

bootsit

Lopputuloksen olettekin nähneet kesän keikoilla! Kuvassa riisuttu versio, nilkasta puuttuvat koristukset ja hilavitkuttimet.

Bootsit2

Kuva: Katja Tamminen

Vauhdikasta viikonloppua ja kaikkea hyvää! <3 <3 <3

 

Otteita valokuva-albumistani, vol. 1

Tervetuloa kanssani sohvalle katselemaan valokuva-albumiani!

Nyt kun ollaan ansaitulla keikkatauolla, on hyvä käydä mielessään läpi kulunutta vuotta. Monenlaista paikkakuntaa, keikkapaikkaa, tapahtumaa, lavaa ja bäkkäriä on tullut taas nähtyä. Lähden purkamaan vuotta minulle merkityksellisten kuvien kautta aloittaen tuoreimmista siirtyen vanhimpaan.

 

Pressa

Viimeisellä keikalla Helsingissä Pressassa meno oli hikistä. Tässä suihkunraikas viulisti bäkkärillä keikan jälkeen. Hyvä ja samalla haikea mieli.

lahjoja

Sain ihania lahjoja! Pinkit töppöset avantokäynnille, painatetun puisen taulun, itsetehtyjä omenalastuja, aikuisten värityskirjan, valokuva-albumin, kukkia, suklaata ja kaikenlaisia muita herkkuja!

 

PressaKTPressaKT2Ihmettelen kyllä tuota Juhan kärsivää ilmettä. Eikös tälläistä keijukaista ole suorastaan ilo nostella, mitä?!

 

MeiräntulooikäväKT

Voih!!! <3 <3 Viimeinen keikka oli yhtä tunteiden vuoristorataa!

 

Pressabäkkäri

En tiedä mitä tapahtuu, en tiedä muuta kuin, että kohta lavalle! Pressan bäkkärillä otetussa kuvassa myös dokumentin kuvaaja Lauri Vänskä.

 

VaasaRitz2015KatjaTamminen

Tässä ollaankin sitten edellispäivässä! Vaasan Ritz ja spesiaalikeikka. Kesto väliaikoineen oli lähes kolme tuntia.

 

RitzKatjaTamminen

Lavan alataso haltuun! En nouse!!

 

RitzbäkkäriKT2RitzbäkkäriKT1

Kaksi Johannaa, kaksi lookkia. Keikka jatkuu ja tyyli vaihtuu.

 

Porukka

Ja lopuksi, tässä meidän koko jengi, Markut ja Mirkut! Vasemmalta oikealle, takarivissä: Pieni Rumpalipoika Lenni, Bassotaiteilija Antero, Kristus-Simo, Eversti Aki, Valotaituri Sami, Merchandise- Jyri, Valokuvaaja Katja, Kovalevylaulaja Juha ja Isomelameisseli Harri.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kiitos seurasta, tässä oli rundin viimeisen viikonlopun kuvat. Katsellaan lisää otoksia seuraavalla kerralla!

Kiitän kuvista Katja Tammista & Marita Kouhiaa ja heilautan huiviani ~~ näkemiin ja adjö!

 

Syyshuoltoa

Syksy on inspiroinut allekirjoittanutta etsimään hyvän olon ja terveyden lähteitä. Keho ja mieli ilmeisesti alitajuisesti valmistautuvat tulevan talven koitoksiin, kylmään ja pimeään. Vielä ehtii hamstrata kivoja asioita lämpimästä syyssäästä, luonnon antimista, ulkoilusta ja kehonhuollosta.

Mietin tänään ilmestynyttä Voi hyvin -lehden haastattelua varten omia elämäni tärkeitä juttuja, oivalluksia ja voimavaroja.

16

Voi Hyvin -lehden kuvaussessio Hietsussa.

 

Huomasin, että suhtautumiseni elämään ja sen tuomiin haasteisiin oli muuttunut viime vuosien aikana. Asioiden äärelle pysähtymisen ja vaikeiden asioiden hyväksymisen oppiminen ovat olleet mielessäni kovasti pinnalla. Kerron artikkelissa siitä, että haluan oppia pois oman navan tuijottamisesta. Samalla itsensä huoltaminen on saanut syvemmän merkityksen siitä ajatuksesta, ettei voi olla hyvä muille ennenkuin on itse kunnossa.

Siksipä haastan teitäkin antamaan aikaa myös itselle. Perhe-elämän, työn ja harrastusten ristipaineet luovat omat haasteensa- mutta siksipä juuri olisi tärkeä löytää ne omat, kivat jutut!

 

Pilateksesta olen löytänyt avun jäykkään rintarankaan. Tässä ylävartalon kierto pallon kanssa.

Pilateksesta olen löytänyt avun jäykkään rintarankaan. Meneillään ylävartalon kierto pallon kanssa. Tässä liikkeessä olisi tärkeää vakauttaa lantio niin, että kierto tapahtuu pelkästään rintarangasta.

 

Minulla viulistina yläkroppa on kroonisesti jumissa. Säännöllinen pilatesharrastus on auttanut avaamaan kehoa. Minusta pilateksen perusidea,  jonka mukaan vahvistetaan kehon heikkoja tukilihaksia ja vastaavasti lisätään liikkuvuutta kireisiin paikkoihin, on todella järkevä.

 

Pilates

Oikea linjaus on ykkösasemassa. Tiina Santala varmistaa, että polvet eivät pääse leviämään ja että lapatuki on käytössä.

 

Laji on todella pikkutarkka ja siinä hyvän ohjaajan merkitys korostuu. Kotona tehdessä tulee helposti treenattua väärässä asennossa, jonka sitten tunnilla huomaa, kun ohjaaja kerta toisensa jälkeen joutuu korjaamaan samaa virhettä! On huvittavaa huomata itsestään se, että ohjaajan lähestyessä alkaa jo vaistomaisesti korjata asentoaan suoremmaksi, suoristaa rintarangan etukenoa ja vakauttaa lantion asentoa 🙂 Kunpa pääsisi siihen pisteeseen, että saisi harrastuksesta tavan ja sitä kautta kaikki korjaukset lihasmuistiin, niin kivut ja säryt helpottaisivat huomattavasti!

 

17

Kun kuvassa ei näy kengät, sopii tennaritkin Marimekon kanssa 🙂 Kameran takana Toni Härkönen. Ystävällinen ohikulkija ikuisti hetken!

 

Olisi kiva saada jutusta palutetta ja jatkaa keskustelua aloittamistani aiheista täällä blogissa. Minua kiinnostaisi kuulla teidän oivalluksistenne ja voimavaroistanne!

 

Tiinasta lisää täällä: http://www.fysioterapiabalance.fi/

Palveluksessanne!

Mitä viulisti tekee vapaa-ajallaan? No, hakee teille syksyn ykköstreenivinkit, tietenkin! Täältä teille, olkaa niin hyvät!

 

Kävin viime viikolla Odlo Sporttiliivi- workshopissa Imperial Health Clubilla kysymässä Satu Tuomistolta vinkkejä syksyn ryhtiliikkeeseen. Minua kiinnosti, kuinka kannattaa aloittaa treenaaminen jos säännöllinen liikunta on kesällä päässyt unohtumaan.

Odlo

Satu painotti yhtä asiaa: ei liikaa kerralla. Moni kuulemma tekee sen virheen, että laitetaan kaikki uusiksi yhdellä kertaa; treenit, ruokavalio ja unirytmi. Tälläisen noudattaminen normaalin arjen keskellä on erittäin vaikeaa. Terveellisten valintojen suosimisesta tulisi sen sijaan tehdä elämäntapa, joka istuu omaan arkeen ilman suuria ponnistuksia tai stressiä.

Satu puhui myös toisesta tärkeästä asiasta, urheilun ulkonäkökeskeisyydestä. Hän kehoitti lopettamaan itsensä liiallisen tarkkailun ja sairaalloisen täydellisyydentavoittelun. Tervettä järkeä mukaan: urheilua harrastetaan siksi, että tulee hyvä olo henkisesti ja fyysisesti. Oman itsensä takia, ei muiden. Arvokasta sanomaa kaikille, mutta mielestäni erityisesti teini-ikäisille tytöille!

Odlon

Ja todistetusti tuli itsekin jotain tehtyä 😀 Tässä tapahtuman koordinaattorin, Tanja Nikkisen ja Me Naisten toimittajan, Henna Rautiaisen, kanssa testaamassa laitteita.

Kuvaa

Kotiin päästyäni innostuin kaivamaan mehupuristimen kaappien kätköistä. Tyhjensin jääkaapin hevi-osaston ja tälläistä siitä tuli! Kurkkua, sitruunamelissaa, persiljaa, minttua ja banaania. Terveellisyys edellä, mutta ihan juotavan makuista kuitenkin 🙂

Sitten iltaan vielä kehoa huoltavia, kevyitä venytyksiä. Piikkipallosta on tullut uusi, paras ystäväni. Se kulkee kätevästi laukussa ja avaa sellaisia jumeja, joihin ei muuten pääse hyvin käsiksi. Lonkan ulkosivut ja lonkankoukistajat ovat minulla kroonisesti tukossa. Palloa pyöritellen ja omaa painoa hyväksi käyttäen löytyy todella kipeitä paikkoja. Usein rentoutan selinmakuulla näin myös niskaa soittamisen jälkeen.

Pallo    Helppoa ja halpaa, suosittelen!

    Mitkä ovat sun hyvänolon vinkkisi? Jaa ne kanssani! 🙂

   Artikkelikuva: http://hmkuvat.1g.fi/kuvat/

Mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä?

Hehkuva kesä- kiertue kulkee ja kaikenlaista on ehtinyt tapahtua. Ikuistin teille kuvien kautta hetkiä ja tilanteita, joissa kurkistetaan kulisseihin ja lavan taakse. Salarakkaita, kurkipotkuja ja juoksukisaa mahtui yhteen viikonloppuun.

a c Selkäkipu oli poissa ja siitä otettiin kaikki irti Vauhtiajojen soundtsekissä! Juha on ihmeissään kurkipotkuista 🙂

 

d

Kampaus kuntoon! Sari Koskenranta sai vapaat kädet toteutuksessa Seinäjoella bäkkärillä.

 

Viittä valmis lavalle.

Viittä valmis lavalle. Luurit korviin ja piuhat paikoilleen.

Lopulta keikalla.

Tuli sitä lavallakin käytyä!

19

Ja tässä esittelen teille tulevat aviomieheni…

IMG_9982

…jotka olivat kaikki kokoontuneet Tikkurila Festareille. Yhtä aloin jo riisua.

IMG_9983

Ja tässä aviomies numero 4.

12

Ihana Kimmo Suomipopilta <3. Harmi, että hän on jo naimisissa 😉 Joka tapauksessa, aviomies numero 5.

9

Ennenkuin koitti lähdön hetki…

..

8

Niin piti käydä viilentämässä tunteita juoksuradalla. Pois alta!

Rokkarin päivä

Hei ja pahoittelut pitkästä kirjoitustauosta! Aivot ovat selvästikin olleet kesälomalla, mutta nyt olen täällä taas! 🙂

Minua pyydettiin joskus kirjoittamaan keikkapäivästä ja siitä, mitä kaikkea siiheen kuuluu. Nyt pääset kellon tarkkuudella lukemaan, miten kului multa perjantai 17.7.!

blogiaamu

04.00 Nukuin levottomasti kipeän selkäni takia. Vihlaisi inhottavasti joka kerta kun käänsin kylkeä. Lopullisesti heräsin neljältä, enkä mitenkään hyväntuulisena. Pahus kun juuri keikkapäivänä on tälläinen olo 😖

08.40 Selvisin laukkuineni Kiasman eteen, mistä Ana poimi minut kyytiinsä. Kajaanin lentoon olisi 1,5h aikaa eli hyvin ehditään.

blogilento

13.10 Ihan fiiliksissä! Kajaanista löytyi kiva kahvila, josta ruoka-allergikkokin sai hyvää lounassyötävää. Missään kahvilassa en ole saanut näin hyvää palvelua kuin täällä Murusessa. Annokset tuotiin pöytiin ja tarjoilija kulki ihmisten välissä kahvipannun kanssa. Herkulliset, kermalla ja mansikoilla kuorrutetut pannarit ja vohvelit ovat selkeästi tämän paikan juttu. Paikan omistaja valitteli, että gluteenittomat jauhot olivat juuri loppuneet, enkä siksi saanut jälkkäripannukakkua. Sain kuitenkin oman marjakimaran sen tilalle 🙂

blogikahvila

 

Lähtiessä kävijää muistutetaan vielä tärkeästä asiasta :)

Lähtiessä kävijää muistutetaan vielä tärkeästä asiasta 🙂

14.05 Hotellille. Hetkeksi sängylle.

14.15 Pakko saada suklaata. Ylös sängystä ja hop kauppaan.

14.30 Suklaiden makuvertailua telkkarin edessä. Kardemummaa ja sitruunaa sisältävä tumma suklaa voitti ylivoimaisesti.

blogisuklaa
14.40 Matkalaukun osittaista purkamista ja keikalla tarvittavien tavaroiden pakkaamista mukaan. Kadulle bussia odottelemaan. Bussi kurvaa noukkimaan kyytiin, lepo jatkuu omassa sängyssä ja omissa lakanoissa.

Hopeatoffee oli pysäköity tyylikkäästi kirkon eteen

Hopeatoffee oli pysäköity tyylikkäästi kirkon eteen

15.15 Vartti bussin etsintää, lukuisia puheluita ja harhailua laukkujen kanssa kaupungilla. Sisään, moikat ja omaan sänkyyn makuuasentoon.

Nasu on paras unikaveri

Nasu on paras unikaveri

17. 00 Kohteessa Ukkohalla. Tekniikan pojat tyhjää kiireellä bussin tavaratilaa, kantaa kamaa lavalle ja virittää äänentoiston ja valot kuntoon. Kiljuva nälkä. Bäkkärillä tarjotaan intialaista kanapataa riisillä. Alan valmistautua bussissa.  Levitän meikit tarkkaan järjestykseen pöydälle ja jätän ne uskaliaasti hetkeksi vartioimatta, kun lähden etsimään vaatteitani bäkkäriltä keikkalaukusta. Palattuani meikit on tietysti siirretty sivuun. Pikku juttu, mutta ärsyttää järjestellä ne uudelleen, että pääsen jatkamaan. Meikin valmistuttua kaivelen itse tuunaamani farkut ja lisäksi laitan harmaan, hihattoman paljettitopin ja koristellun farkkutakin. Harmittelen, että uus, värikäs kesämekko ei tullut mukaan, sillä vastoin säätiedotusta, ilma on mukavan lämmin.

19.35 Lavan taa ja ylävitoset. Iloitsen harvinaisen aikaisesta keikan aloitusajasta. Nyt ei tarvitsisi valvoa seuraavan päivän puolelle! 🙂

19.40 Keikka ilman soundtsekkiä. Tekniikka on hoitanut aikaisemmin linjatsekin meidän puolestamme. Lavalla selkään sattuu. Yritän liikuttaa edes käsiä ja ylävartaloa isosti. Näin jäykkää lavaliikehditä ei ole ollut edes 40 asteen kuumeessa Tampere-talolla tai lievässä aivotärähdyksessä pyöräilyonnettomuudessa Joensuussa. Mutta yleisöstä tulee myötätuntoa ja se tuntuu hyvältä.

blogijuha

Yksisilmäinen, hammaskipuinen kovalevylaulaja

21.20 Kamat kasaan, kassiin ja Juhan kyydillä Kajaaniin. Harvinaisen nopeasti oltiin lähtövalmiina.

22.45 Hotellilla itseleivottuja kaura-quinoasämpylöitä ilman päällysteitä, vähän kurkkua päällä antamassa makua. Aika mautonta ja kuivaa, mutta tällä hetkellä ajaa asiansa. Otan lisäksi magnesiumia, ashwagandaa ja kamomillatippoja. Meikit pois, hampaiden pesu ja nukkumaan. Aah. Nukahdan heti.

Viikko alkaa perjantaista!

Viimeisin rakkausaiheinen postaukseni Onks heilaa näkyny herätti todella mielenkiintoisia kommentteja. Tätä rakkausaiheista keskustelua olisi kiva jatkaa jossain vaiheessa. Ehkäpä kirjoitan jatko-osan loppukesästä. Kiitos kaikille kommenteista!

Tämän viikon ajanlasku alkoi henkilökohtaisesti perjantaista, kun ensimmäinen Elonkerjuulle tekemäni sävellys julkaistiin sinkkuna ja alkoi soida radioissa. Hehkuva rauta- biisi jatkaa sopivasti tätä kesän rakkausteemaa. Kappale kertoo suoraviivaisen siitä, kun heila on jo löytynyt ja suhde vakiintumassa.

Jostain syystä en ole aikaisemmin edes ajatellut tarjoavani bändille omia biisejäni. Olen aina ajatellut, että ne ovat aivan liian musikaalimaisia ja enemmänkin naispopparille soveltuvia. Nyt kuitenkin halusin testata, miltä sävellykseni kuulostaisi Elonkerjuun soittamana ja miesäänen laulamana.
Levytysvaiheessa tämän Hehkuva rauta- levyn nimikkokappaleen osalta tapahtui traagisia käänteitä, kun viime metreillä se meinasi pudota kokonaan levyltä pois. Juha oli tehnyt kappaleeseen upean tekstin, joka miellytti minua kovasti. Levytyksen edetessä hän kuitenkin tajusi, ettei kyseinen teksti sovi hänen laulettavakseen.
Studiossa tiukan paineen alaisena on aika lailla mahdotonta enää keskittyä uuden tekstin luomiseen, joten olin jo hengessäni luovuttanut kappaleen osalta. Käänne kuitenkin tapahtui, ja vain kaksi päivää ennen laulun purkittamista Juha sai viimeisillä voimillaan puristettua täysin uudenlaisen tekstin. Niinpä suureksi ilokseni kappale saatiin kuin saatiinkin levylle.

Tässä laulajan taidonnäyte ja innokas ihailija Petraxissa.

Tässä laulajan taidonnäyte ja innokas ihailija Petraxissa.

Hehkuva rauta-kappale on esimerkki Elonkerjuun kokeilevammasta materiaalista, jossa bändi vierailee ennakkoluulottomasti tutusta poikkeavalla maaperällä.
Säkeistön monotonisen svengaava bassokuvio ja yksinkertaistetun pelkistetty soitto tukee Juha Lagströmin suoraviivaisen eroottista tekstiä.

Mitä vielä vastustelet,
minuako arkailet?
Minä tulin luoksesi taas,
selkääsi taivuttamaan.

A-osien odottava, pidättelevä tunnelma luo tukevan ponnistuslaudan ilmavalle kertosäkeelle ja erityisesti väliosan musiikilliselle iloittelulle.

Sinä olet hehkuva rauta
liekkien päällä,
himo huutaen korventaa

Kappaleen erikoisuutena on kahden hyvin erilaisen väliosan
peräkkäisyys: herkkää ja aistikasta viuluduettoa seuraa aggressiivisen hardrock-henkinen jyräävä riffi.

Suhteessa levyn muihin kappaleisiin, sävellykseni edustaa Hehkuva
rauta- levyn maskuliinisinta ja rokkaavinta materiaalia. Tässä kappaleessa olen erityisen tyytyväinen siitä, että kappaleeseen on saatu moderni ja raikas soundi. Nautin lavalla sen esittämisestä sen dynaamisuuden ja vahvan latauksen vuoksi. Bändi on hyvässä vireessä ja soitto svengaa.

Kuuntele täältä koko biisi:

Hehkuva Rauta Spotify

elonkerjuu promo

Kävin viime viikolla Perskindon Helsinki Street Run- kutsuvierastilaisuudessa, jossa tapasin oikeita supersankareita! Tässä poseeraan Mert Otsamon kainalossa ylläni Deadbirds & Lionheartin raikas kesäpaita.

Pers

Tilaisuudessa tarjoiltiin söpöjä makupaloja, mm. orvokein koristeltua hedelmäsalaattia.

abcde

Hienojen kesäkelien kunniaksi teimme kummipojan kanssa retken, johon kuuluu perinteisesti munkki-pillimehukahvit ja leikkipuisto. Jokakesäinen traditio toistui nyt kolmannen kerran. Ekana kesänä poika tuhisi nelikuukautisena natiaisena rinnallani kantoliinassa. Nyt on sitten ikääkin tullut sen verran, että poika on jo oppinut hätistelemään agressiivisia lokkeja, ja linnut sai kuulla kunniansa! Silti yksi jo ehti syödä salaa puolet munkista. Ravintolan koristekivetkin meinaisivat saada kyytiä… Kahvilakäynnin jälkeen ehdittiin ihastella erilaisia motskareita, autoja ja veneitä, joista kuului kiinnostavia ääniä. Harri Marstio taisi viihdyttää ohimenevässä ravintolalaivassa. Leikkipuistossakin oli kivoja, uusia vempeleitä!

kake1

Radio Aallon konsertti kruunasi viikon. Oli ihanaa päästä nauttimaan musiikista rennolla mielellä ilman stressiä omasta esiintymisestä. Tuntui, että koko Helsinki oli paikalla, kova tunku joka paikkaan ja Kaisaniemen valtava puisto jäi ahtaaksi! Hyvät artistit, kiva kesäilta ja mitä parhain seura- mikäs siinä on ollessa!

aaa

Ystävän kanssa otettiin varaslähtö juhannukseen ja haettiin Tammelan torilta uudet perunat ja mansikat. Vihtojen teko on tällä porukalla kielletty, sillä yksi juhannus meni ensiavussa, kun puukko pääsi vähän lipsahtamaan. Ja kaikkien ollessa koivuallergikkoja, niin ei koivikkoon menokaan ihan heti houkuttele. Joten kalasopan ja neulamuikkujen nauttimisen jälkeen ostettiin vielä perinteisellä ammattitaidolla tehdyt vihdat. Kyllä oli muuten makeat löylyt! 🙂

juhannus

Oletteko muuten huomanneet, että taas olisi mahdollista voittaa festariliput, tällä kertaa kahden päivän passit sulle ja kaverille Riihimäki Rockiin! Hehkuva rauta- aiheisesta kisasta lisää Instagramissa ja Facebookissa.

Videoitanne odotellen,

Johanna <3

 

© Johanna Koivu 2014
Mainostoimisto Creative CrueidHairFrantsila2orplusHM-KuvatElonkerjuuBootfactoryFinsoffat