Viikko alkaa perjantaista!

Viimeisin rakkausaiheinen postaukseni Onks heilaa näkyny herätti todella mielenkiintoisia kommentteja. Tätä rakkausaiheista keskustelua olisi kiva jatkaa jossain vaiheessa. Ehkäpä kirjoitan jatko-osan loppukesästä. Kiitos kaikille kommenteista!

Tämän viikon ajanlasku alkoi henkilökohtaisesti perjantaista, kun ensimmäinen Elonkerjuulle tekemäni sävellys julkaistiin sinkkuna ja alkoi soida radioissa. Hehkuva rauta- biisi jatkaa sopivasti tätä kesän rakkausteemaa. Kappale kertoo suoraviivaisen siitä, kun heila on jo löytynyt ja suhde vakiintumassa.

Jostain syystä en ole aikaisemmin edes ajatellut tarjoavani bändille omia biisejäni. Olen aina ajatellut, että ne ovat aivan liian musikaalimaisia ja enemmänkin naispopparille soveltuvia. Nyt kuitenkin halusin testata, miltä sävellykseni kuulostaisi Elonkerjuun soittamana ja miesäänen laulamana.
Levytysvaiheessa tämän Hehkuva rauta- levyn nimikkokappaleen osalta tapahtui traagisia käänteitä, kun viime metreillä se meinasi pudota kokonaan levyltä pois. Juha oli tehnyt kappaleeseen upean tekstin, joka miellytti minua kovasti. Levytyksen edetessä hän kuitenkin tajusi, ettei kyseinen teksti sovi hänen laulettavakseen.
Studiossa tiukan paineen alaisena on aika lailla mahdotonta enää keskittyä uuden tekstin luomiseen, joten olin jo hengessäni luovuttanut kappaleen osalta. Käänne kuitenkin tapahtui, ja vain kaksi päivää ennen laulun purkittamista Juha sai viimeisillä voimillaan puristettua täysin uudenlaisen tekstin. Niinpä suureksi ilokseni kappale saatiin kuin saatiinkin levylle.

Tässä laulajan taidonnäyte ja innokas ihailija Petraxissa.

Tässä laulajan taidonnäyte ja innokas ihailija Petraxissa.

Hehkuva rauta-kappale on esimerkki Elonkerjuun kokeilevammasta materiaalista, jossa bändi vierailee ennakkoluulottomasti tutusta poikkeavalla maaperällä.
Säkeistön monotonisen svengaava bassokuvio ja yksinkertaistetun pelkistetty soitto tukee Juha Lagströmin suoraviivaisen eroottista tekstiä.

Mitä vielä vastustelet,
minuako arkailet?
Minä tulin luoksesi taas,
selkääsi taivuttamaan.

A-osien odottava, pidättelevä tunnelma luo tukevan ponnistuslaudan ilmavalle kertosäkeelle ja erityisesti väliosan musiikilliselle iloittelulle.

Sinä olet hehkuva rauta
liekkien päällä,
himo huutaen korventaa

Kappaleen erikoisuutena on kahden hyvin erilaisen väliosan
peräkkäisyys: herkkää ja aistikasta viuluduettoa seuraa aggressiivisen hardrock-henkinen jyräävä riffi.

Suhteessa levyn muihin kappaleisiin, sävellykseni edustaa Hehkuva
rauta- levyn maskuliinisinta ja rokkaavinta materiaalia. Tässä kappaleessa olen erityisen tyytyväinen siitä, että kappaleeseen on saatu moderni ja raikas soundi. Nautin lavalla sen esittämisestä sen dynaamisuuden ja vahvan latauksen vuoksi. Bändi on hyvässä vireessä ja soitto svengaa.

Kuuntele täältä koko biisi:

Hehkuva Rauta Spotify

elonkerjuu promo

Kävin viime viikolla Perskindon Helsinki Street Run- kutsuvierastilaisuudessa, jossa tapasin oikeita supersankareita! Tässä poseeraan Mert Otsamon kainalossa ylläni Deadbirds & Lionheartin raikas kesäpaita.

Pers

Tilaisuudessa tarjoiltiin söpöjä makupaloja, mm. orvokein koristeltua hedelmäsalaattia.

abcde

Hienojen kesäkelien kunniaksi teimme kummipojan kanssa retken, johon kuuluu perinteisesti munkki-pillimehukahvit ja leikkipuisto. Jokakesäinen traditio toistui nyt kolmannen kerran. Ekana kesänä poika tuhisi nelikuukautisena natiaisena rinnallani kantoliinassa. Nyt on sitten ikääkin tullut sen verran, että poika on jo oppinut hätistelemään agressiivisia lokkeja, ja linnut sai kuulla kunniansa! Silti yksi jo ehti syödä salaa puolet munkista. Ravintolan koristekivetkin meinaisivat saada kyytiä… Kahvilakäynnin jälkeen ehdittiin ihastella erilaisia motskareita, autoja ja veneitä, joista kuului kiinnostavia ääniä. Harri Marstio taisi viihdyttää ohimenevässä ravintolalaivassa. Leikkipuistossakin oli kivoja, uusia vempeleitä!

kake1

Radio Aallon konsertti kruunasi viikon. Oli ihanaa päästä nauttimaan musiikista rennolla mielellä ilman stressiä omasta esiintymisestä. Tuntui, että koko Helsinki oli paikalla, kova tunku joka paikkaan ja Kaisaniemen valtava puisto jäi ahtaaksi! Hyvät artistit, kiva kesäilta ja mitä parhain seura- mikäs siinä on ollessa!

aaa

Ystävän kanssa otettiin varaslähtö juhannukseen ja haettiin Tammelan torilta uudet perunat ja mansikat. Vihtojen teko on tällä porukalla kielletty, sillä yksi juhannus meni ensiavussa, kun puukko pääsi vähän lipsahtamaan. Ja kaikkien ollessa koivuallergikkoja, niin ei koivikkoon menokaan ihan heti houkuttele. Joten kalasopan ja neulamuikkujen nauttimisen jälkeen ostettiin vielä perinteisellä ammattitaidolla tehdyt vihdat. Kyllä oli muuten makeat löylyt! 🙂

juhannus

Oletteko muuten huomanneet, että taas olisi mahdollista voittaa festariliput, tällä kertaa kahden päivän passit sulle ja kaverille Riihimäki Rockiin! Hehkuva rauta- aiheisesta kisasta lisää Instagramissa ja Facebookissa.

Videoitanne odotellen,

Johanna <3

 

There are 11 comments

 • JuGe sanoo:

  Morjens Johanna ja Juhannus-tervehdys täältä tien päältä! Täällä pari Häjyä onkin jo menossa kohti Kauhavaa :D.

  Tosi mukava lukea, että minkälainen prosessi tuolla Hehkuva Rauta-biisillä on ollut ja varsinkin, että onneksi se pääsi ylipäätänsä levylle! Suuri kiitos Juhalle, että jaksoi kiireestä huolimatta tehdä tekstit, niin pääsimme nauttimaan levyn yhdestä parhaimmasta biisistä ;)!

  Toivottavasti jatkat sävellyksiä myös tulevaisuudessa niin pääsemme nauttimaan upeista saundeista myös jatkossakin :D! Onko uusia ideoita jo tullut ylipäätänsä mieleen?

  Tulevaisuudesta puheen ollen, toivottavasti joskus taas saamme kuulla viulistin lauluakin. Sen verran hyvin aikoinaan Rannanjärvi-biisissä vedit ;)!

  Mukavaa juhannuksen aikaa Suomen upeimmalle viulistille ja turvallista matkaa tänne Pohjanmaan suunnalle! Illalla levitetään siivet ja nautitaan keskikesän juhlasta :D!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Morjens JuGe!
   Kiitos, yritän pitää sävellyskanavat auki! Kyllä se oman kappaleen bändillä työstäminen ja lopulta levyltä kuuleminen tuntuu tosi hyvältä. Laulupuoli valitettavasti taitaa jäädä pois, kun on selkeämpää profiloitua Juhan ääneen. Ehkä jossain muussa projektissa sitten joskus? 🙂
   Ajelkaa varovasti, siivet suojana!

   • JuGe sanoo:

    Moro vielä näin yöttömän yön tunteina ja suuret kiitokset jälleen hikisen kuumasta ja upeasta musikaalisesta elämyksestä Kauhavalla :D!

    Juu, toivottavasti tosiaan pääsemme kuulemaan lauluasi esim. joskus jossain musikaalissa tai muussa vastaavassa riippuen mitä tulevaisuus eteen tuo, tosin kiva siitä oli saada taas maistiainen kun Rannanjärvi soi Juhannuksen yöllisinä tunteita ;).

    Mekin kun pääsimme perille hyvin. Siivet oli tosiaan suojana, kiitos siitä :). Ja tosiaan, toivottavasti joskus kirjoitat jatkoa tuolle heila/rakkaus-postaukselle, varmasti mieleen jäi paljon asioita/ideoita, mistä ottaa kiinni. Odotan sitä suurella mielenkiinnolla :D!

    Suuret kiitokset vielä upeasta juhannuksesta ja turvallista kotimatkaa, kun se sitten koittaa! Katsellaan ja kuulostellaan! Olette te vaan parasta A-luokkaa, nyt ja aina <3.

    • Johanna Koivu sanoo:

     Kiitos JuGe, Kauhavalta jäi tosiaankin oikein hyvä fiilis! Sadekin väistyi juuri sopivasti. Turvallisia reissuja ja nähdään taas!

 • Sakari Savolainen sanoo:

  Kiitos Johanna taas hyvästä aiheesta ja suuret kiitokset Hehkuva Rauta kappaleen sävellystyöstä, se on albumille hyvä avausraita Olisi ihan hyvä kuulla jatkossa Johanna sinun säveltämiä kappaleita. Hehkuva rauta on hyvin tehty kappale, kuuntelen sitä, ihannoin viulunsoittoasi. Oletko ajatellut tehdä omaa albumia, jossa soittaisit popahtavaa viulumusiikkia? Aurinkoisin terveisin Sakari

 • Anu sanoo:

  Moikka Johanna.
  Oli jälleen mukavaa lukea tuoretta kirjoitustasi. Onneksi Hehkuva rauta kappale päätyi levylle yksi parhaista Juhan sanoituksista ja hieno sävellys. Keikoilla toimii todella loistavasti 🙂 Hienoa että uskalsit tuoda sävellyksen levylle, monilahjakkuutesi tulee hyvin esille niin levyllä kuin lavalla. Oli muutenkin mukava lukea, mitä olet viimeaikoina touhuillut. Mukavaa loppu juhannusta.

 • Sakari Savolainen sanoo:

  Juhannus meni perinteiseen tapaan, vaikka oli sateinen. Kävin savusaunassa ja saunoin vihdan kanssa, ja tulihan käytyä kokkoa katsomassa. Näin juhannuksen aikaan sireenit tuoksuvat hyvälle, on hyvä kun on yötön yö.

  • Johanna Koivu sanoo:

   Kuulostaapa tunnelmalliselta! Minulta jäi kokko näkemättä, mutta vihtasaunaan sentään pääsin!

 • Reetta sanoo:

  Hehkuva rauta on mulle rakkain kipales Ilon pirtaleet -levyltä.
  Tsemppiä Riksuun, ihanaa kesää!
  Nähdään taas Vauhtiajojen yhteydessä, jos törmäillään.

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Comment Spam Protection by WP-SpamFree

  © Johanna Koivu 2014
  Mainostoimisto Creative CrueidHairFrantsila2orplusHM-KuvatElonkerjuuBootfactoryFinsoffat