Ui joutsenten kanssa

Tänä aamuna minulla oli ylvästä uintiseuraa, kun joutsenpariskunta oli tullut myös nauttimaan vilvoittavista vesistä. Nyt kun Elonkerjuu pitää perinteistä toukokuun kylvötaukoa, olen päässyt toteuttamaan haaveeni aamu-uinneista. Heti herättyäni nappaan pyörän alleni ja hurautan järvelle. Sen jälkeen on hirveä nälkä ja aamiainen maistuu taivaalliselle.

Joutsen

Viime talvena en harmikseni pystynyt toteuttamaan säännöllisesti avantouintiharrastustani, joten aion ottaa nyt siinä asiassa takaisin. On hienoa huomata, kuinka nopeasti keho tottuu kylmään veteen, ja uintiaikaa voi pikkuhiljaa aina vähän pidentää. Näin kesän korvilla on myös mukava seurata vesien lämpenemistä. Ja toki kynnys pulahtamiseen on nyt paljon alempi kuin hyisillä pakkaskeleillä. Siksi voinkin suositella kaikkia uusia lajista kiinnostuneita aloittamaan harrastuksen kesällä. Kun ottaa uimisen säännölliseksi tavaksi, on siitä helppo jatkaa syksyllä ilmojen viiletessä. Ja kun syystalven kylmien säiden yli pystyy sinnittelemään, on lopputalven uinnit sitten jo kuin pelkkää silkkii!

sini

Olisi mukava kuulla, mitä teidän keskiviikkoonne kuuluu ja ihanaa loppupäivää kaikille!

Jou

Ps. Näitä ystäväni ottamia upeita luontokuvia voit ihastella lisää sivuilla: http://hmkuvat.1g.fi/

There are 16 comments

 • HannaN sanoo:

  Minun keskiviikkooni kuuluu kirjoittamista – eli pyykkäämistä, kaappien raivausta ja leipomista :-). Ajatukset kaipaavat hautomista ennen kuin kuoriutuvat sanoiksi. Löysin myös koneelta muutaman valokuvan joiden ajattelin olevan roskiskamaa, mutta joista tulikin käsittelemällä oikeastaan aika kivoja. Illalla lauletaan suvivirttä lapsen koulun kevätjuhlassa ♥.

  • Johanna Koivu sanoo:

   Voi, kuinka mukavaa, suvivirren laulaminen on aina niin herkistävää! Silloin tuntee, että kesä alkaa ja lapsilla vapaus 🙂

 • Sakari Savolainen sanoo:

  Keskiviikkoon kuuluu ihan hyvää, aamulla satoi vettä, nyt paistaa ihanasti aurinko.On ihanaa, kun tulee kesä, Suomen luonto on kesällä kaunis-kyllä se on talvellakin. Tein tänään ihan tavallisia kotitöitä, laiton ruokaa, tiskasin ja siivosin, taustalla soi Hehkuva Rauta Albumi. Se on hyvä, siinä on kaikki kappaleet hyviä. Hyvää Viikon jatkoa sinulle Johanna, Kevätterveisin Sakari.

 • JuGe sanoo:

  Moi Jossu !

  Täällä päin keskiviikko on mennyt suurimmaksi osaksi työn touhussa.. Nyt on kuitenkin ihana pitkän rupeaman jälkeen köllähtää pötkölleen ja ottaa rentouttavat nokoset ennen kuin suuntaan (toivottavasti) nauttimaan ulkoilmasta !

  Kesälomasuunnitelmiakin on jo hieman lyöty lukkoon: Turkuun pitäisi suunnata kesäkuun alkupäässä. Oletkos itse käynyt (ellei keikkamatkoja lasketa )? Mielestäni kyllä yksi hienoimpia kaupunkeja mitä tiedän!

  Oikein mukavata viikon jatkoa sinnekin päin ja nautinnollisia uintireissuja jatkossakin !

  P.S. Kiitos kivasta blogipäivityksestä taas kerran, nämäkin piristävät aina työpäivän lomassa mukavasti !

  • Johanna Koivu sanoo:

   Tänään onkin ollut niin ihana ilma, että varmasti oli mukava ulkoilla. Vai jäitkö nukkumaan? 😉
   Kiitos- kiva kuulla, että kirjoituksiani luetaan ja että niistä pidetään!

   • JuGe sanoo:

    No en onneksi jäänyt nukkumaan, en :D. Puolentoista tunnin nokoset riitti hyvin ja sen päälle reipas 8 kilometrin lenkki hienossa kevätsäässä niin ei voi valittaa ;)! Kyllä tämä heräilevä kesä on ihmisen parasta aikaa!

    • Johanna Koivu sanoo:

     Mutta kunnon tirsat kuitenkin, puolitoista tuntia on hyvä saavutus 😉
     On, ihmisen parasta aikaa, on!

 • Pia Keyriläinen sanoo:

  No heippistä vaan! Tänään kakun vääntöä henkilökunnan kevätkahvitukseen.Ja tilauksia satelee,ovikellot soi,mutta tilat ja aika rajallista.Pitäisi kylmiö rakentaa,niin voisi ruveta kakkutehtailijaksi.Kakut ovat aina olleet se mun bravuuri ,vaikka periaatteessa osaan vääntää safkaa mistä vaan…Mitä tulee uimiseen,niin eihän kesällä mikään ole hienompaa kuin uida lumpeen-ja ulpukankukkien vieritse…Joutsenet,nuo taivaan ja järvenpintojen valtiaat,uidappa niiden läsnäollessa-varmasti hieno hetki!Hienoa,että saat kerättyä voimia luonnosta tulevaa kesää ja keikkoja varten.Kauhavalla nähdään!Hali ja moiskaus!

  • Johanna Koivu sanoo:

   No heippis Pia!
   Vai kakkutehtailijaksi olet ruvennut, hyvältä kuulostaa! koska saa lähettää tilauksia? 🙂 Entä sujuuko gluteeniton kakku?

   • Sakari Savolainen sanoo:

    Edellisestä kirjoituksesta jäi mainitsematta, kävin tässä toissa päivänä kävelemässä, kun oli kävely parenpaa. Otin sauvat mukaan, niistä saa tukea jos kävely menee huonoksi. Kävelin rantaa pitkin, siinä menee pururata. Näin rantavedessä kesyjä joutsenia, oli ihanaa katseltavaa kun ne olivat vedessä. Täällä Etelä-Savossa on niitä on ollut joka vuosi- se on kevään merkki, kun joutsenet saapuvat. Vesi oli kylmää mutta olisin voinut pulahtaa vaikka veteen. Nuorena harrastin avantountia, menin saunasta suoraan avantoon, lämmitin savusaunan. Savusaunassa on ihanan pehmeet löylyt. Sähkösaunassa kuivan tuntuinen lämpö kuivataa paljon ihoa. Minulla on sähkösauna joten joudun rasvaamaan ihoa. Ilmasto on muuttunut. Talvet ovat leutoja ja kesät ovat sateisia tai sitten jos on helle se on polttavan kuuumaa. Suvivirsi se on hyvä virsi, sitä tuli laulettua kirkkokuorossa. Nyt kun olen eläkeellä olen miettinyt jos palaisin takaisin kuoroon, Mulle kesä alkaa suvi virrestä. T,Sakari

   • Pia Keyriläinen sanoo:

    Anything goes Baby!Ehkäpä yllätän sut joskus kaakulla!

    • Johanna Koivu sanoo:

     Ai että! Kuulostiko vähän ehkä kerjäykseltä mun puolelta 😉

 • Arja-Leena Soiniitty sanoo:

  Hyvää keskiviikko iltaan Naantalin auringosta 🙂 Minulla olisi mahdollista käydä aamu tai iltauinnilla, koska asun meren rannalla, mutta enpä ole vaan kokeillut. Sen sijaan kesäkausi alkoi minulla tänään polkupyöräillen töihin ja matkaa tuli näin yhteensä 20km päivässä. Ihanaa seurata pyöräillessä luontoa ja lintuja. Miten luonto herää keväällä, muuttuu kesän aikana ja syksyn väriloisto. Mökillä Taivassalossa näkee myös monenlaisia vesilintuja. Kyllä meillä täällä Suomessa on kaunis luonto.
  Kilometrit taittuvat musiikkia kuunnellessa ja kun Elonkerjuun musiikkiin tutustuin v 2012 niin olen pyöräillyt satoja kilometrejä musiikkinne tahdissa; musiikki rentouttaa stressaavan työpäivän jälkeen. Aurinkoisia kevätpäiviä ja kesäiloa keikoille!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Hei Arja-Leena! Voi kuinka kuulostaa ihanalta! Olet onnekas, kun saat asua noin ihanalla paikalla keskellä Suomen kaunista luontoa. Ja mukava kuulla, että kappaleemme taittuvat myös pyöräilymusaksi 🙂
   Aurinkoa kesääsi!

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Comment Spam Protection by WP-SpamFree

  © Johanna Koivu 2014
  Mainostoimisto Creative CrueidHairFrantsila2orplusHM-KuvatElonkerjuuBootfactoryFinsoffat