Palveluksessanne!

Mitä viulisti tekee vapaa-ajallaan? No, hakee teille syksyn ykköstreenivinkit, tietenkin! Täältä teille, olkaa niin hyvät!

 

Kävin viime viikolla Odlo Sporttiliivi- workshopissa Imperial Health Clubilla kysymässä Satu Tuomistolta vinkkejä syksyn ryhtiliikkeeseen. Minua kiinnosti, kuinka kannattaa aloittaa treenaaminen jos säännöllinen liikunta on kesällä päässyt unohtumaan.

Odlo

Satu painotti yhtä asiaa: ei liikaa kerralla. Moni kuulemma tekee sen virheen, että laitetaan kaikki uusiksi yhdellä kertaa; treenit, ruokavalio ja unirytmi. Tälläisen noudattaminen normaalin arjen keskellä on erittäin vaikeaa. Terveellisten valintojen suosimisesta tulisi sen sijaan tehdä elämäntapa, joka istuu omaan arkeen ilman suuria ponnistuksia tai stressiä.

Satu puhui myös toisesta tärkeästä asiasta, urheilun ulkonäkökeskeisyydestä. Hän kehoitti lopettamaan itsensä liiallisen tarkkailun ja sairaalloisen täydellisyydentavoittelun. Tervettä järkeä mukaan: urheilua harrastetaan siksi, että tulee hyvä olo henkisesti ja fyysisesti. Oman itsensä takia, ei muiden. Arvokasta sanomaa kaikille, mutta mielestäni erityisesti teini-ikäisille tytöille!

Odlon

Ja todistetusti tuli itsekin jotain tehtyä 😀 Tässä tapahtuman koordinaattorin, Tanja Nikkisen ja Me Naisten toimittajan, Henna Rautiaisen, kanssa testaamassa laitteita.

Kuvaa

Kotiin päästyäni innostuin kaivamaan mehupuristimen kaappien kätköistä. Tyhjensin jääkaapin hevi-osaston ja tälläistä siitä tuli! Kurkkua, sitruunamelissaa, persiljaa, minttua ja banaania. Terveellisyys edellä, mutta ihan juotavan makuista kuitenkin 🙂

Sitten iltaan vielä kehoa huoltavia, kevyitä venytyksiä. Piikkipallosta on tullut uusi, paras ystäväni. Se kulkee kätevästi laukussa ja avaa sellaisia jumeja, joihin ei muuten pääse hyvin käsiksi. Lonkan ulkosivut ja lonkankoukistajat ovat minulla kroonisesti tukossa. Palloa pyöritellen ja omaa painoa hyväksi käyttäen löytyy todella kipeitä paikkoja. Usein rentoutan selinmakuulla näin myös niskaa soittamisen jälkeen.

Pallo    Helppoa ja halpaa, suosittelen!

    Mitkä ovat sun hyvänolon vinkkisi? Jaa ne kanssani! 🙂

   Artikkelikuva: http://hmkuvat.1g.fi/kuvat/

There are 18 comments

 • Jaana Lähteenmäki sanoo:

  Onn harrastanu liikuntaa säännöllisesti, välillä menny ylikin. Mutta nyt kun on tullu penikat jalkoihin, joskus aina oon uskonut että liika on pahasta ja malttii siihen urheiluun. Ja makeeta oon antanut luvan nauttii sillon tällöin. Kivaa syksyn jatkoa 😀

  • Johanna Koivu sanoo:

   Moi Jaana!

   Kiitos kommenteistasi!

   Nuo penikat tuntuvat olevan aika yleinen liikkuvan ihmisen vaiva. Itselläni kipeytyivät muutama vuosi todella pahasti. Sain apua mittojen mukaan tehdyistä tukipohjallisista. Ne ohjasivat jalkaterään parempaan asentoon ja juokseminen alkoi taas sujua.
   Aurinkoista lauantaita sinne!

   • Jaana Lähteenmäki sanoo:

    Juu mulla myös pohjalliset tehty ja kunnon tossut vuos sitten ostin Niken ja justiinsa ascset kalliit mutta hyvät,magnesiumia aina iltasin ja säännöllinen ruokailu niin kaikki tuntuu paremmalta,kamomilla tipat otan aina illalla,kyllä se tästä mukavaa sykstä 😀

 • JuGe sanoo:

  Moi Johanna ja mukavaa keskiviikko-iltaa täältä Seinäjoen suunnalta :)!

  Olipa taas mukava lukea viulistin aatoksia tärkeästä aiheesta, itsensä kunnossa pitäminen kun on tapetilla vähän väliä. Olen kyllä samaa mieltä, että on hyvä aloittaa vähän kerrallaan ja soveltaa rytmi sellaiseksi mikä juuri sen hetkiseen elämäntilanteeseen sopii :).

  Jos omia hyväolon vinkkejä nyt kerran luvan kanssa voi kertoa niin tässäpä JuGelta muutama:

  – Herkuttele silloin tällöin, siitä ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa.
  – Kuuntele musiikkia, lue hyvää kirjaa, katsele esim. hyvä elokuva. Eli rentoudu ja nauti olostasi tasaisin väliajoin.
  – Liikkumisen ei tarvitse aina olla hirveää puurtamista; Esim. lenkistä voi nauttia antamalla jalkojen vain viedä, seikkaile ja kokeile uusia reittejä. Koskaan ei voi tietää mitä löydät ;).

  Ennen kaikkea tärkein on toki se, mitä kirjoituksessakin mainitsit: Että tekee niitä asioita mistä itse tykkää. Paras fiilis tulee siitä, kun nauttii omaan tahtiin eikä stressaa asioista liikaa :D.

  Mukavaa ja liikunnallista viikon jatkoa sinne päin! Lapualla nährään ja nautitaan keikasta taas senkin edestä ;)!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Kiitos JuGe hyvistä vinkeistä! Liikunta on mukavaa, kun sitä harrastaa ilman stressiä ja siitä nauttii. Toki toisille sopii paremmin tavoitteellisuus ja hyvä niin, jos se motivoi nousemaan ylös sohvalta. Itse sijoitun tähän välimaastoon, elämäntilanteesta ja vireystasosta riippuen. Jos on stressaava elämänvaihe, yritän olla jatkamatta suorittamista liikkuessa ja keskityn palauttavaan toimintaan. Toisinaan on mahtavaa, kun on hyvä vire päällä esim. juoksussa ja huomaa jaksavansa paremmin ja pidemmälle!
   Mukavaa lauantaita, illalla Venetsialaisissa sitten laitetaan hiki liikkeelle!

   • JuGe sanoo:

    Juu, itselläkin on tuo, että yritän liikkua tasaisin väliajoin mielentilan mukaan ja pysyä kondiksessa :). Joskus tulee niitä päiviä että tekee mieli vain olla ja rentoutua mutta kun pitää hyvän tasapainon yllä niin liikunta tuntuu aina yhtä hyvältä kun liikkeelle lähtee :D.

    Kun sopivassa suhteessa harrastaa liikuntaa ja palautumista niin kroppa ja mieli kiittää ja jaksaa taas eteenpäin :P.

    Kiitokset vielä mahtavasta Lapuan keikasta. Hiki tosiaan laitettiin virtaamaan joten nyt voi tässä taasen palautua kovan riehumisen jälkeen ;).

    Mukavaa alkavaa syksyä ja liikunnallisia hetkiä sen lomaan!

 • Sakari Savolainen sanoo:

  Liikunta on tärkeä minulle. Aamuvenyttely ja kävely myös. Jos en pääse liikkumaan, otan rollaatorin avuksi. Sillä pääsen kävelemään.
  Minulla on paino noussut, on tullut syötyä makeeta liikaa.
  Hyvää Syksyä Sinulle Johanna.

 • Sakari Savolainen sanoo:

  P.S kävin myös kuntosalilla treenaamassa. Talvella hiihdin. Myös uinti, luontoretkeily, Lapin erämmaan vaellus. Lapissa on ihanan rauhallista, siellä saa jättää arkiasiat. Ja saa ladata akkuja, koska me tarvitsemme näitä, että jaksamme arkielämää paremmin. Sairaus rajoittaa näitä. Silti en jää tuleen makamaan, pyrin elämään normaalia elämää.

  • Johanna Koivu sanoo:

   Hei Sakari!

   Hienoa, että jaksat olla noin aktiivinen sairaudestasi huolimatta. On hyvä tehdä asioita, jotka tuovat hyvää oloa ja rentoutusta. Lapin erämaan vaellus on varmasti upea kokemus, pitäisi joskus mennä itsekin.

   Mukavaa loppukesää!

 • Sakari Savolainen sanoo:

  Kiitos Johanna vastauksesta. Mukavaa loppu kesää myös sinulle.

 • Epi sanoo:

  Hei Viulisti,
  Olen muutaman kerran nähnyt sinut livenä keikalla, joten voin sanoa, että olet vireessä.
  Btw. Miten saat parhaiten avattua jäykät lihakset (hieroja sanoi minulle ”like a dead tree”)? Venyttely, vastaliikkeet vai joku muu?
  Onko apua mistään vitamiineista tai magnesiumista tms.?
  –Katse kohti huippua!!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Moi Epi!
   Kiitoksia 🙂
   Kylläpäs sulla on kannustava hieroja 😉
   Mulle parhaiten toimiva yhdistelmä on urheilun, venyttelyn ja hieronnan kombinaatio. Ja pallolla pyörittely on hyvä. Siinä käy myös tennispallo, toki se toimii vähän eri lailla. Jostain syystä venyttelyä vaan tulee harrastettua liian vähän…
   Ja kannattaa treenata muutenkin kuin vain kasvattaakseen lihaksia, tehdä liikkuvuutta lisääviä harjoituksia.
   Magnesium pitkin päivää, mutta iltapainotteisesti kuitenkin, on yksi tärkeimmistä mulle. Kannattaa huomata, että ostaa laadukasta muotoa, magnesiumoksidi on halpaa, mutta lähinnä vain sekoittaa vatsan… Näistä jutuista kerron muuten lisää syyskuun Voi Hyvin- lehdessä, joka julkaistaan parin viikon päästä.

 • Anu sanoo:

  Moikka Johanna.
  Itselläni on koulussa käsillä kiireisimmät kuukaudet pitkiä päiviä ja suurin osa ajasta menee istumiseen. Lisää paineita tuo ajan riittämättömyys, miten ehtii kaiken saada tehtyä.

  Illalla kun pääsee kotiin olo on toisinaan todella väsynyt sänkyyn kun pääsee nukahtaa saman tien. Itselläni syksyn pimeys ja päivänvalon väheneminen lisäävät väsymystä. Viikonloppuisin olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman paljon ulkona ja liikkuen luonnossa ja keräämässä metsän satoa. Olisiko sinulla antaa jotakin vinkkejä, mitä voisin kokeilla?

  Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Moikka Anu!

   Kiitos viestistä!
   Tuo mainitsemasi riittämättömyyden tunne saattaa pahentaa stressiä ja väsymystä. Auttaisikohan siihen tunteeseen sellainen, että listaisi paperille kaikki mieltä painavat tekemättömät asiat. Sitten kylmän viileästi jaottelisi ne eri lokeroihin tärkeysjärjestyksen mukaan. Ne asiat, jotka jäävät listan häntäpäähän kiireellisyyden ja tärkeyden mukaan, joutavat pois. Kaikkea kun ei vain voi tehdä.
   Oletko kokeillut kirkasvalolamppua? Se toimii joillakin ihmisillä poistaen väsymystä, koska tasaa luontaista vuorokausirytmiä.
   Syötkö säännällisesti ja juotko tarpeeksi vettä? Verensokerin tasaisena pitäminen ja säännöllinen ateriarytmi ylläpitää virkeyttä.

   Toivottavasti vinkeistä oli apua! Voidaan jatkaa keskustelua, jos haluat kuulla lisää 🙂
   Mukavaa syksyn jatkoa sulle myös!

 • Anu sanoo:

  Moikka!

  Kiitti vinkeistä. Koulussa tosiaan epätietoisuutta lisää kaikki syksyn aikana tulleet muutokset (opetussuunnitelma jne.), valmistumiseni on todella pienistä asioista kiinni. Eniten stressaa puuttuvien työssäoppimisten suorittaminen, osan ajasta kun on koulussa ja osan töissä, viikoista tulee sekavia ja osa päivistä venyy todella pitkiksi. Aikaisempina vuosina olenkin tehnyt melko paljon itsenäisestikkin opintoja sillä aikaisemmat opintoni ovat korvanneet osaa opinnoista. Opettajat eivät välttämättä ymmärrä, miten pitkiksi päivät voivat muodostua mukaanlukien matkoihin kuluvat ajat jos on sekä koulua että harjoittelua samalla viikolla.
  Listasin ohjeesi mukaan tekemättömät asiat ja niitä olikin. Nyt aionkin hoitaa ne kiireellisimmät koulujutut pois alta muut asiat saavat odottaa. Pyrin siihen että illat saisin rauhoitettua levähtämiseen ja rentoutumiseen mm. musiikin parissa.

  Ruokailurytmin olen pyrkinyt pitämään säännöllisenä aamupalasta alkaen, mutta tuo veden juonti on itselläni melko vähäistä. Tuo voi hyvinkin olla osa syyllinen väsymykseen ja siitä seuraavaan päänsärkyyn.
  Kirkasvalolamppua en ole kokeillut, tuo voisi olla hyvinkin auttaa. Kokeilenpa näitä vinkkejäsi niin palaan myöhemmin asiaan, miten ovat toimineet.

  Mielelläni haluaisin jatkaa keskustelua aiheesta kanssasi ja kuulla lisää ajatuksiasi. Tämä blogisi seuraaminen toimii hyvänä vastapainona kaiken tämän keskellä. Kiitokset sinulle. 🙂

  • Johanna Koivu sanoo:

   Moikka Anu!

   Kiva kuulla, että vinkeistäni oli apua! Oman ajankäytön suhteen sokeutuu helposti eikä sitä osaa välttämättä katsoa objektiivisesti. Usein kuluttaa aikaa pieniin, vähemmän tärkeisiin asioihin ja illalla alkaa miettiä, että mihin se aika oikein meni. Stressiä lisää eniten juuri ne tärkeät, tekemättömät työt, jotka vain pyörivät päässä. Jo paperille kirjaaminen auttaa antamaan tunteen siitä, että ne ovat työn alla ja hallinnassa. Näin ainakin itse koen. Mulla olisi itselläni paljon parannettavaa ko aiheessa. Olen juurinkin sellainen tyyppi, joka öisin pyöritelee asioita ja sitten päivällä on jo valmiiksi ihan uupunut…

   Kiva kuulla, että blogini on tuonut sulle iloa! 🙂 Perjantaina julkaisen uuden kirjoituksen, siinä hyvän olon juttuja lisää!

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Comment Spam Protection by WP-SpamFree

  © Johanna Koivu 2014
  Mainostoimisto Creative CrueidHairFrantsila2orplusHM-KuvatElonkerjuuBootfactoryFinsoffat