Huutaen vaikka järveen!

Heräsin normaalia aikaisemmin. Silmät sikkuralla ja mieli harmaana raahustin ylös sängystä. Ikkunan takana näin viisi harvinaislaatuista kaveria nauttimassa aamupalaansa auringossa. Punatulkkuja! Kauniita ja pulleita. Siinä hetkessä päätin, että väsymyksestä huolimatta tästä tulee hyvä päivä.

Lähdin kävelemään järven jäälle. Lumi ja jää olivat muodostaneet valossa säihkyvän kauniin pinnan, joka rapisi mukavasti jalan alla.

photo

Avantovermeet oli tietysti mukana. Kirosin hiljaa mielessäni, kun kylmä tuuli tunki luhin ja ytimiin astuessani uikkareissani rantalaiturille. Veteen astuminen on harvoin helppoa, mutta kun pitää mielensä kurissa, pääsee vaikeimman yli yllättävän helposti. Kauempana jäällä istuvat pilkkijät taputtivat tahtia. Juttelin myöhemmin yhden kanssa pitkän tovin. Hän on käynyt avannossa päivittäin kymmenen vuoden ajan. Nyt minä puolestani annoin suosionosoituksia.

Kotimatkalla käväisin vielä kirjastossa. Täytyy sanoa, että siitä on aikaa, kun viimeksi olen lainannut jotain. Käteeni osui raflaavan otsikon omaava kirja: Miten saat mitä haluat ja haluat sitä mitä saat. John Gray valistaa, miten toteuttaa syvimmät haaveesi poistamalla henkiset esteet ja asettamalla tavoitteet. Paljon luvattu, odotan kaikkea tätä suurella mielenkiinnolla!

Kellon ollessa 12, avaan koneen ja aloitan kirjoittamisen. Liedellä porisee pata, jossa on thaimaalaisen green curryn ainekset. Kokeilen Aasiasta lomareissulla tuomaani maustetahnaa ja etsin mahdollisimman autenttista makua liemeen. Tulista on ja kookosmaitoa saa lorauttaa useamman kerran. Jostain syystä vain kotimaan kokeilut ovat usein aika kaukana alkuperäisestä, mistä sitten johtuneekin.

Punakärkitikka on ilmestynyt lintulaudalle. Komea lintu vaappuu ruokintalaitteessa kuin keinussa ja näyttää sirojen keltasirkkujen rinnalla isolta ja kömpelöltä.

Tänään olisi vielä tiedossa parivuotiaan kummipojan kanssa ulkona leikkimistä. Pikkuherra on juuri oppinut laskemaan yksin liukurilla ja siinähän sitä iloa riittäkin 🙂 Illalla käyn vielä Eerikinkadulla lainaamassa mekon Emma- gaalaan muotisuunnittelijaystävältäni. Yat:n luomuksia ovat ihania, graafisia ja tyylikkäitä. Viimeksi sain kunnian käyttää niitä syksyllä Hehkuva rauta- levymme julkkareissa Kallessa ja promokiertueella.

Näyttökuva 2015-2-17 kello 13.24.25

Ihanaa päivän jatkoa kaikille! Nautitaan tästä tiistaista!

There are 6 comments

 • JuGe sanoo:

  Täytyy kyllä sanoa, että on kyllä ollut todella mukava lukea tätä sinun blogiasi. Mielenkiintoisia aiheita unohtamatta myöskään tämmöisiä perinteisiä kertomuksia päivien riennoista :).

  Tartuin tässä sinun tekstissäsi tuo kirjastossa käymiseen ja kirjojen lainaamiseen ja ajattelin, että olisi mukava joskus lukea, että minkälainen suhde sinulla on on lukemiseen ja kirjoihin ylipäätänsä. Itse kun yritän käydä kirjastossa tasaisin väliajoin vähän ”sivistämässä” itseäni :D.

  Oikein mukavaa viikon jatkoa myöskin sinne ja paljon onnea tuleviin Emma-koitoksiin ;)!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Kiva kuulla, kiitos 🙂 Viime aikoina on lukeminen jostain syystä jäänyt aika vähiin. Tuntuu, että tietynlainen kirjan ääreen rauhoittuminen unohtuu niin helposti kaiken muun hässäkän keskellä. Mutta yritän parantaa tulevaisuudessa!
   Millaisia kirjoja itse tykkäät lukea?

   • JuGe sanoo:

    Itselle maistuu kovasti esim. Tieteen Kuvalehti ja Historia-lehti. Mukava syventyä lukemaan niin menneistä kuin mahdollisesta tulevaisuudesta :D. Varsinaisia kirjoja en lue oikeastaan yhtään (ellei Harry Potter- sarjaa oteta lukuun. Klassikko kun on :D). Enemmänkin se menee tuossa lehtimuodossa eri vaihtoehtojen osalta. Toki sitten perinteiset sarjakuvat ja manga varsinkin ovat siellä kärjessä :P.

 • JaanaJ sanoo:

  Hattua nostan kaikille avantouimareille- itse en ole koskaan kokeillut, vaikka avannon jälkeisestä mahtavasta olotilasta olenkin kuullut. Todellisena vilukissana meinaan paleltua jo matkalla suihkusta uima-altaaseen uimahallissa 🙂 Ehkä joku kerta vielä kokeilen, mutta toistaiseksi haaveilen kesästä ja lämpimästä.

  Nuo upeat naiselliset mekot sopii sulle Johanna todella hyvin!

  • Johanna Koivu sanoo:

   Itsekin olen vilukissa ja juuri siksi kroppaani rääkkäänkin- että saisin ääreisverenkiertoon vähän lisää potkua!
   Ja kiitoksia 🙂

 • Sakari Savolainen sanoo:

  On todella mukavaa lukea blogiasi. On mielenkiintosia aiheita. Kiitokset johanna.

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Comment Spam Protection by WP-SpamFree

  © Johanna Koivu 2014
  Mainostoimisto Creative CrueidHairFrantsila2orplusHM-KuvatElonkerjuuBootfactoryFinsoffat